Невиждан екшън се развихри снощи по тъмна доба край Враца. Тежка катастрофа затвори международния път Е-79 между Мездра и Враца.

Лек автомобил „Опел Астра“ с врачанска регистрация се е ударил в спрял ТИР точно пред бензиностанция „Ромпетрол“. Колата е шофирана от 19-годишен младеж, който не е успял да спре на хлъзгавия асфалт и се забил в камиона. От силния удар са се отворили всички еърбеци и това е спасило момчето от наранявания, съобщава "БулНюз".

Причината за катастрофата обаче е твърде необичайна. Малко преди това към полицията бил подаден сигнал за шофьор, който не е спрял на полицейска палка и побягнал към Враца.

При бензиностанция „Ромпетрол“ ченгетата нарочно спрели един ТИР с плевенска регистрация и един чешки камион, с които преградили двете ленти и направили минаването невъзможно. Именно във втория се ударило младото момче, което останало изненадано от барикадата и не успяло да спре навреме.

Преследваният автомобил обаче видял засадата, обърнал и с мръсна газ тръгнал в насрещното. На този етап е ясно, че шофьорът е изоставил колата си в близкото село Руска бела и е побегнал пеша.