Хората от край време са се доверявали на фазите на луната, за да привлекат в живота си просперитет и благополучие. В това отношение новолунието е най-благоприятната фаза, тъй като се вярва, че именно тогава енергиите се комбинират по такъв начин, че да сбъднат дори и най-съкровените ни желания.

Вярва се, че новолуние е най-добрият период за стартиране на нови проекти и начинания, тъй като тогава Луната повлиява растежа, понеже самата тя започва да расте.

Новолунието е време, за формулиране на желания. 

Препоръчва се да запишете желанията си на лист хартия, тъй като така им предавате по-голяма сила.

 
Най-силни са първите 8 часа от началото на Новолунието, а желанията могат да се записват до 48 часа от началото на тази фаза.

След като запишете това което искате, благодарете и си представете, че вече се е случило. Желанията ви трябва да се отнасят единствено до вас и да не се опитвате да влияете на решенията и съдбата на друг човек, защото това няма да се сбъдне.

Подходящи желания са Искам да имам повече време за щастие със семейството ми. Искам с лекота да разбирам чувствата на другите. Искам да бъда напълно щастлива в дома си.

Новолунието предразполага и към стартиране на вашите планове. Това е най-доброто време от месеца за оформяне на нови идеи и работа, както и концентрация върху това, което искаме да реализираме след време.

Луната в Скорпион може да подтикне повечето хора да погледнат към миналото си, за да разберат кои модели на поведение от детството да оформили характера им.

Спомени от детството могат да ви разчустват и да ви върнат години назад в преживявания, когато сте се чувствали обичани и закриляни. Може да почувствате нужда да простите на родителите си, на децата си и на себе си чрез отношенията с тях.

Новолунието предразполага и към повече чувствителност и емоционалност. Възможно е въображението да се преплита с чувствата. Възможно е и скрити спомени от миналото да излязат на показ днес.

Денят е подходящ да си останете вкъщи и да приготвите вкусни ястия. Може също да внесете промени в дома си, за да стане по-уютен.