Осем са загиналите с вече при челния сблъсък на пътнически микробус и товарен автомобил край село Микре, съобщиха от МВР, цитирани от NOVA. Шестима са загинали на място, един по пътя към болницата, а друг - в лечебното заведение. Сред загиналите е и шофьорът на микробуса, потвърдиха от Окръжната прокуратура в Ловеч.

В момента целият състав на болницата е ангажиран с оказване на помощ на ранените, като някои от тях са в много тежко и критично състояние.

По последна информация в микробуса са пътували 27 човека.

Микробусът е с пернишка регистрация, превозвал е незрящи хора, които са били на рехабилитация в Дряново. Прибирали са се към Перник. Сред загиналите е и шофьорът на микробуса. 

Пострадали са и шофьорът, и спътникът му, пътували в камиона. Все още се уточнява броят на ранените и тяхното състояние.

В микробуса са пътували общо 26 човека, като всички оцелели са откарани в ловешката болница.

Сигнал за инцидента е подаден към 12.50 часа. 

Пътят София-Варна в района на селото остава затворен. Обходният маршрут е с.Микре - Ловеч - пътен възел Абланица. Очаква се на мястото на инцидента да пристигне окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

На мястото има полицейски, пожарни и медицински екипи. Шефът на областната полиция коментира за NOVA, че ситуацията е изключително тежка.