Опасен измамник от Бургас, оплел в мрежите си над 100 човека в цялата страна, беше закопчан след разследване на ОДМВР-Бургас. След сигнал от гражданин до "Икономическа полиция“, че е станал жертва на измама, разследващите стигнали до 38-годишния Милен Стойчев, информира "Флагман".

Бургазлията използвал множество фалшиви профили в сайтове за запознанства и Фейсбук, представяйки се за красива девойка, която заедно с майка си бедства в Гърция и се нуждае от пари, за да се приберат у дома. Схемата действала безотказно от април 2014 г. до момента, в който Милен е арестуван от бургаските полицаи.

"Представя се с профила Мария Василева – красива, млада жена. Около 100 души се връзват и превеждат пари по сметката на баба му в Бургас. Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за разкриване на банкова тайна“, разкри административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

Той добави, че при претърсването в дома на Милен е иззет лаптопа му, множество сметки, бележки на теглене на суми от банкомати.

"След създаване на сълзлива история, която да предизвика състрадание, се е стигало до превеждане различни суми. Имал е профил и във Фейсбук. Снимката е на красиво момиче. Колегите продължават да работят и най-вероятно ще излязат и други измамни действия, очакваме да има и други сметки. Сумите са различни: от 10 до 250 евро, заяви директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Ако бъде признат за виновен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 8 години затвор. При положение, че открият още негови жертви и се стигне до измама в особено големи размери, присъдата може да е и 10 години зад решетките.