Български треньори на деца и юноши ще получат шанс да се запознаят със структури и методики в Академията на един от най-популярните испански клубове - "Еспаньол" (Барселона). Едноседмичен семинар през февруари 2018 г. ще им даде такава възможност, като той ще отвори вратите на познанието с лекции, тренировки  и практически занимания, както и наблюдаването на мачове на юношески формации и първия отбор.

Футболните хора от България, които проявят интерес, ще получат пълни данни за структурирането на работата в Академията на "Еспаньол", а ежедневните лекции са при светила в отделните области на работата с подрастващи футболисти.

Методистът Пол Гарсия, отговорник за юношеска секция на клуба от Каталуня, ще е основен лектор по технико-тактическата част.

Дани Парра, дългогодишен отговорник за физическите и кондиционните методики в клуба, ще говори пред българските си колеги за важността на това звено.

Предвидена е и лекция в семинара от Хауме Сабате, който е технически директор на Академията, за да разясни психологическия аспект на подготовката на деца и юноши.

Треньорите ще изгледат занимания на отделни формации, като до тях ще има човек, който да обяснява същността на заниманията и аспектите, в които се работи на тях. Предвидено е и гледане на мач на първия отбор на "Еспаньол".

За треньорите от България организатор на посещението на семинара е Cosmo Futbol, който в две поредни години заведе над 150 деца от нашата страна на лагерите Campus Barcelona в другия каталунски клуб "Барса".

Поради ранния интерес към семинара, местата може да се окажат ограничени.

Повече информация за събитието клубове и треньори могат да намерят на:

Cosmo Futbol

Email: [email protected]

Телефон: 0879892921