Ботев Пловдив се класира за четвъртфиналите при набор 2002 след протоколен мач срещу Лудогорец. Едва ли има друг отбор в България, който може да каже, че ще излезе срещу тима от Разград в протоколна среща, след като са решили всичко в първия мач. Този отбор може да бъде само един - Ботев, родени 2002 г. В първата среща канарчетата сгазиха като гост Лудогорец с 1:4, а на реванша в Коматево ги отупаха само с 3:0. И тук резонно си задаваме въпроса, защо пловдивчанинът Марчо Дафчев, който е старши-треньор на националите в тази възраст, вика толкова малко играчи на канарчетата? Защо за последния лагер на националите за контролите с Македония, в които записахме равен и загуба, бяха повикани само 3 канарчета, единият от които вратар? Има ли натиск върху Марчо Дафчев да взима повечко футболисти от ЦСКА-София (отпаднали от турнира и бити от Ботев в София при седемнайските от същите тези 16-годишни футболисти), Левски и Лудогорец? Да разгледаме по-детайлно избранниците на Марчо Дафчев за последния лагер на националния отбор.

От Левски бяха повикани четирима полеви: Добрин Денев, Стефан Стефанов, Мартин Петков и Богдан Костов.

От Лудогорец бяха повикани трима полеви: Алекс Луканов, Валентин Цветанов и Петър Георгиев

От ЦСКА-София бяха повикани също четирима полеви: Любомир Митков, Християн Петров, Емил Ценов и Кристиян Атанасов.

Полевите играчи на Ботев Пд обаче бяха само двама -  Станислав Шопов и Иво Казаков + вратарят Милко Баданов.

Сега, или в Ботев имат някакъв извънземен треньор в този набор (Иван Гешев), или нещо в националния отбор е сбъркано, и някой, някак си мъти нещата.

Само преди 2-3 месеца в състава на националния отбор имаше петима играчи на Ботев и трима на Локомотив Пд. За турнира в Москва през август, където бе постигната и единствената победа на този тим през календарната година, в състава фигурират 5 играчи на Ботев:  Аспарух Славов, Георги Трифонов, Станислав Шопов, Иво Казаков и Милко Баданов. Също така личат имената и на три момчета от Локо Пд: Християн Петров (настоящ играч на ЦСКА-София), Иван Атанасов и Ивайло Кръстев. Има четирима футболисти на Лудогорец, двама на ЦСКА-София и нито един на Левски, тъй като сините са на турнир и не пускат играчите си.

В мача, в който отборът записва тази победа, играят и петте канарчета. На вратата е Баданов, с капитанската лента е Станислав Шопов, а като резерви се появяват Трифонов, Казаков и Славов. Голът на победата пада, когато на терена са и петимата футболисти на жълто-черните. За най-добър защитник на турнира е избран бившият вече смърф Християн Петров. Е?

Иначе резултатите на този национален отбор през 2017-а година са далеч от задоволителни:

България – Вестфалия (2001) 0:6
България – Кипър 1-4
България – Кипър 1:1
България – Израел  1:4
България – Русия 1:5
България – Литва 1:0
България – Нидерзаксен  1:2
България – Нидерзаксен  1:1
България – Македония  1:1
България – Македония  0:2


Мачове П Р З   Голова разлика    
10          1 3  6   8-26

В крайна сметка Марчо Дафчев изгледа на живо и двата мача в сблъсъка между Ботев и Лудогорец. Какво и как е видял в двата двубоя, ще видим, когато БФС разпространи списъка с повиканите футболисти за следващия лагер. Различни източници твърдят, че на мача в Разград Марчо Дафчев е пристигнал да гледа шестима футболисти на домакините.  Дафчев добре познава качествата на играчите от школата на Ботев, но след като пое национала все повече взе да налага играчи на орлите, написа скоро anp.bg. Последният слух е, че се очаква доста футболисти от Разград да бъдат викнати за следващия лагер сбор на 16- годишните. Ще опровергае ли Марчо злите езици?