Ботев Пловдив победи с 3:0  срещу Лудогорец в мач-реванш от 1/8-финалите за Купата на БФС при родените през 2002 и се класира за следващата фаза.Припомняме, че в първата среща в Разград "жълто-черните" разбиха съперника с 4:1.

Въпреки преднината си от първия сблъсък "канарчетата" излязоха с най-доброто и по никакъв начин не подцениха срещата. Първите минути на базата в Коматево бяха равностойни с лек превес за домакините. С напредването на времето натиска на Ботев се засили и логично в 19-та минута се стигна гол в тяхна полза. Иво Казаков изпълни перфектно пряк свободен удар от 25 метра и даде аванс на своя тим - 1:0. След попадението "канарчетата" продължиха да са по-активния отбор на терена. В 31-та минута гостите за първи път отправиха удар към вратата на Баданов, но стражът нямаше проблеми да улови. Пет минути по-късно Ботев отбеляза втори гол. След центриране от корнер Георги Трифонов засече с глава и покачи на 2:0. Така завърши и първата част.

През втората част картината на терена не се промени и още в 50-та минута "канарчетата" направиха резултата класически. Петър Итов изведе отлично Георги Трифонов и нападателя отбеляза втория гол на сметка си. До края на двубоя Ботев продължаваше с по-добрата игра, но до друго попадение не се стигна.

На 1/4-финалите "жълто-черните" ще се изправят срещу Левски-Раковски, като в първия двубой "канарчетата" за гости.

 

Ботев: 99. Милко Баданов, 20. Венцислав Богданов, 19. Томислав Георгиев, 5. Георги Господинов, 13. Антоан Колев, 7. Петър Итов, 6. Мартин Русев, 11. Иво Казаков, 16. Мерт Салимехмед, 10. Станислав Шопов, 18. Георги Трифонов

Старши треньор: Иван Гешев