36-годишен столичанин, склоявал малолетни момичета към разврат, е арестуван при акция на ГДБОП и прокуратурата, съобщават от МВР.

Мъжът с инициали Б.М. имал фалшив профил във Фейсбук. Представял се за 15-годишно момиче в социалната мрежа. Добавил като приятели над 1500 девойки. Търсил деца на възраст от 12 до 15 г. 

Склонявал жертвите си да участват в порнографски клипчета и ги изнудвал. След това обменял файловете с други интернет педофили. Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, Б.И. умело манипулирал своите жертви да изпълняват извратените му желания.

Арестът е поредна успешна реализация на служителите от сектор "Киберпрестъпност“ срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца, посочват от МВР.

През последните две седмици от ГДБОП и колегите им в регионалните структури проведоха още три операции на територията на страната, при които са задържани лица за разпространение на материали, съдържащи сексуално насилие и сексуални извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.