Кои са тези, които ( искат да ) режат глави?

Кои са тези, които декларират, че са въоръжени и готови да използват оръжието си срещу околните?

Кои са тези, които призовават към безкомпромисно унищожаване на враговете ( по силата на джихада, изповядван от тях) и заявяват, че всеки трябва да ги ликвидира навсякъде, където ги срещне?

Не, този път не става дума за главорезите от Ислямска държава, макар дума по дума горните реплики се отнасят ( и ) за нея. Говорим за България и български граждани, готови не само сами да режат глави на други българи, но и зовящи всечки да го правят и след това да снимат отрязаните глави, за да бъдат показани в интернет- точно, както изродите от Ислямска държава години наред правеха.

Следват още въпроси, но не относно това, кои са въпросните нашистки главорези. Те не се крият, вече преминават към фазата на саморекламата, което показва не само порасналото им самочувствие, но и реалното разрастване на мрежата им. Цели 65 000 техни последователи са се присъединили към една от двете групи, създадени от тях във фейсбук. ГДБОП, сезирана вече от някои от обявените за обезглавяване, няма да е никакъв проблем да установят гордите с варварския си профил ( не само във фейсбук) изроди с българско гражданство, някои от които бяха демонстрирани в германски ( не български, разбира се) телевизионен документален филм как се обучават на българската територия от руски инструктори. Е, обучиха ги.http://www.dw.com/bg/имат-ли-васил-левски-и-шипка-място-в-българия/a-19379293

Въпросът е защо от тази истина не произтича скандал- нито медийно като адекватен отзвук на скандала, нито политически. Ще видим и каква работа ще свърши задействанта вече машина на поне една от службите в държавата , спомената по-горе ГДБОП. Симптоматично е, че другите, особено ДАНС, не само мълчат, но и са премълчали, проспали ескалацията на екстремизма на главорезите в тяхното развитие, обвързано не просто с любовта към чужда държава, посочена най-сетне тази година като заплаха за България, но и с явната намеса на същата тази държва в сферата на националната сигурност чрез подкрепа за забранени от българската конституция полувоенни организации.

Най-ми е интересно, че управляващите от ГЕРБ мълчат, макар че между заплашените директно да има техен депутат- и не кой да е, а най-големият ласкател на лидера му Бойко Борисов, какъвто е бившият конституционен съдия Георги Марков ( не ми е известно за какви точно прегрешения срещу русофилството е включен в обявения списък от 8 личности, препоръчани за убиване от главорезите).  Нима депутатът не е скъп на ГЕРБ и Борисов при цялата всеотдайност на неговото публично говорене в прослава на лидера и партията му?

Липсата на реакция сред властта, включително и сред т.н. патриоти, е логично следствие от поведението на самия Борисов да не се произнася негативно по въпроси, които могат да подразнят Путин ( и неговата пета колона у нас). Самият депутат Георги Марков, който яростно громи западноевропейски лидери, като Ангела Меркел, не е запомнен и с една крива дума за Путин.

Не по-малко съглашателски с главорезите звучи мълчанието и на БСП, която е превърнала символиката на отрязаните глави в своя мантра от времето на маднрите, плячкосвани от българи, някои от които са били убити и дори обезглавени. Днес БСП явно няма нищо против обезглавяването на българи от други българи стига маркираните за обезглавяне да не са от “техните” хора, а главорезите да путинисти ( видно и от изтъкването на Путин, чиято снимка е задължителна като техен идол в създаваните от тях групи във фейсбук).

Апропо, обезглавяване е било практикувано и от грабителите на мандри- именно така са постъпили в едно българско село, където отрязали главите на кмета и жена му, след което ( по липса на интернет по онова време) ги забучили на фенерите на селския мегдан. Преследващите точно тези главорези униформени представители на държавата са онези, които после стигат до Ястребино и до разстрела на деца, който ни припомнят упорито от БСП днес при всяка тяхна контраатака с обвинение към днешните си политически противници в контекста на спора за варварството в българската политическа традиция.

Общото усещане в тази на пръв поглед абсурдна ситуация, в която немислимото до неотдвана вече е факт като ескалация на екстремизма на путинизма у нас, е че рибата тук наистина се вмирисва от главата, която не само не е заплашена от отрязване ( в политическия смисъл на думата), но и вони на съглашателство с все по-агресивно марширувашия рашизъм в България. Главата на държавата Бойко Борисов демонстрира съпричастност при какви ли не инциденти от битов и частен характер, за да печели популистки дивиденти, но мълчи упорито пред явната свинщина да бъдат заплашвани с убийство бългри само заради това, че за разлика от него се опитват да оспорват правото на Москва да се разпорежда в България.

Share on Facebook