Семейството е най-голямата ценност, но не винаги е лесно да изградим собствено семейство, което да поддържаме. Именно поддържането на баланса в отношения се оказва най-трудното и всъщност голямото предизвикателство. Домашният уют, спокойствието, огънчето между всички... все фактори, за които трябва да даваме мило и драго и да ценим дълбоко.
Младите двойки са експанзивни и могат да вземат решение за брак за секунди. Без колебания дали това е подходящият човек или подходящият момент, любовта възтържествува!
 

Страхотната новина е, че се наблюдава ръст на браковете в България всяка изминала година! Повече сватби обаче означава и повече разводи...Какви са причините хората да се женят, а после да се развеждат? Отива ли си любовта или просто я заместваме с друга? Можем ли да се преборим с раздялата?Днес ще ви посочим 4-те най-големи причини за развод при двойките, а пък вие ако можете ги избегнете, ако е неизбежно – търсете щастието си – то е най-важното!

Синдромът на високите очаквания! Преди брака всичко е цветя и рози...

 

Любовта прелита около вас и всичко ви се вижда възможно с подкрепата на любимия. Връзката ви обаче се гради на множество плоскости и една от тях са именно очакванията ви към него и неговите към вас. По време на брака много двойки разбират, че са виждали в любимия друг човек, който като съпруг не покрива очакванията им.

Драмата от различните приоритети...

Обикновено, когато двама души имат брак и градят семейство те съвместно организират своите приоритети. В тези случай се налага личността и личните интересите понякога да останат на заден план, което е сериозна причина за пораждане на напрежение и сериозни проблеми. За всяка двойка е важно да гради общи приоритети и понякога да прави компромиси и отстъпки.

Личните финанси СРЕЩУ Общите финанси!

 

Не един и не два скандала в семействата стават именно по повод на парите. Не позволявайте това да бъде причина за проблеми по между ви. Трудно е да се изгради система, в която всеки да е доволен, да се чувства значим и да знае че подпомага наравно семейния бюджет. Намерете правилен подход за вашия семеен бюджет, за да отхвърлите възможността това да бъде проблем в брака ви.

Липсата на нежност...

Липсата на нежност и интимност също е един от най-сериозните фактори за разделите. Понякога да заспивате до един и същи човек всяка вечер се превръща в рутина и така връзката губи своята емоция. Определено след брака е важно да намирате време само за вас двамата, да се грижите и обичате другия, както и преди, даже и повече.