Изневярата е много полезна за жената. От нея тя се разхубавява изключително много. Красавица, на около тридесет. Така се случи така, че миналата година бяхме заедно в Рим. По работа, нищо романтично. Ходихме на служебна  вечеря. Върнахме се в хотела. И тогава тя каза: “Какво ще кажеш да идем в бара и да продължим?” А очите и заблестяха като на котка.

Но аз не исках да пия, а и си помислих: За какво, по дяволите, аз старият и полузаспал, да тръгна по акъла на това момиче? Също така знаех, че мъжът и я изпрати на летището.  Моят морал през последните години нарасна до висините на късния Толстой. Не е добре, според мен, да  пия в римски бар  с жената на друг мъж.

И си легнах да спя. А когато летяхме обратно, тя изведнъж започна да говори. Със съпруга си са заедно вече осем години, той е добър, но скучен. В събота на посещение при родителите му,  в неделя на  кино. Попитах я: “Но ти го обичаш?” Тя каза: “Да. Вероятно. Не знам.”
Идеален женски отговор. И тогава добави: “Напразно не дойде в  бара.” И тогава разбрах: тя не искаше в бара, тя искаше да изневери. Да наруши режима, да се отдаде на греха, да събуди спящите хормони.

Изневярата е много полезна за жената. От нея тя се разхубавява,  изключително.

Никакви козметични процедури и кремове не действат така, както страстна целувка с колега в  таксито. С когото отдавна се гледате крадешком. Който те  гледа с възхищение, който те иска, размазвайки червилото по бузите си. Жената е създадена за страст, за любов, за вибрации. И най-добрият съпруг е в състояние да я отегчи. Жената чезне. Жената избледнява. Пада и  косата, очите помътняват, ноктите се чупят.

И не ми говорете за морал. Това е само физиология. Грижи за външността.

Мъжът може да кръшне, това  е нормално, а защо за  жената да е непростимо? В действителност, тя е много по-добра. Тя няма да отиде пияна в  сауната и да тръгне да обарва всички. Ако все пак си тръгне пияна – ще е при мъж,  който и харесва.  Просто не се е решавала преди, криейки  чувства си в чекмеджето в офиса.

Не, момичета, задължително трябва да се изневерява. В момента, в който ви застигне хроничната умора или се появят кръгове под очите – веднага се огледайте за изневяра. Това подобрява хормоналния фон, цвета на кожата, действа вдъхновяващо. И най-скъпите козметици няма да  помогнат така, както кратък бурен роман.

Всички сега ще се развикат : “Какво искаш да кажеш? А семейството? А устоите? А морала??? А??”

Спокойно, граждани. Аз не посягам на свещените устои. Изневярата – това не е развод. Изневярата е  приключение. Импулс. Грижа за здравето и добрата форма. Виждате ли разликата? Разумната жена няма да напусне добър съпруг. Тя го оценява. И няма да го обиди. Тя ще изневери така умело, че съпругът няма да разбере нищо.

Помните ли филма “Мостовете на Медисън”? Мерил живее  в пустинята, в Айова, съпруг,  две деца. Всичко е благоприлично, коректно, скучно. Съпругът и децата заминаха някъде и след това – хоп! –  появи се Клинт Истууд. Ето това е женското щастие. Поне за няколко дни. “Изневяра!” –  развикаха  се хормоните. А  след това отново – съпруг, деца, пустиня. Съпругът никога нищо не научи. А за Мерил Стрип, героинята й, това бяха двата най-щастливи дни в живота и.

Да се изневерява – това, разбира се, е изкуство.

Изневярата е като филм – изисква много силен сценарии. Затова е  очарователна.

Това не е просто така- да се пъхнеш с някой в  леглото и да правиш някакви смешни движения. Не,  необходимо да се мисли върху всеки детайл. Защото в противен случай ще има проблеми. И защо са им те на жените?

Жената може да прости изневярата, а мъжът – не. Така сме устроени, такъв е нашият механизъм.
Женската изневяра е двигателят на цивилизацията.

Човечеството щеше да умре от скука на нивото на дълбоката древност, ако я нямаше изневярата. Верни жени – това е добре. Но каква дива печал.  Седят, мрачни, у дома. Бродират. Пишат домашните с децата. Гледат сериали. Огледат се – животът е минал.

Аз не говоря за изкуство. Без драматични женски изневери нямаше да има “Декамерон”,  или “Мадам Бовари” или “Майстора и Маргарита”. А как бихме живели без Ана Каренина? Ужас,  момичета, ужас.

… А онази, 30-годишната от Рим, се разведе само след няколко месеца. Да бях отишъл с нея в бара….

Енергетика.бг