И двата двигателя на влака Ивано-Франковск - Рахов в Украйна отказали и служителите от състава на композицията накарали пътуващите хора да го бутат, пишат местни медии.
 
Когато влакът закъсал, наблизо нямало никаква машина, която да издърпа локомотива с вагоните. Така че с тази задача се заели пътниците, тъй като влакът е трябвало да се премести, а се надявали, че с бутане ще могат да стартират поне единия от дизеловите двигатели.
 
Колкото и странно да е, за куриозния случай се похвалили самите украински железници на страницата им във Фейсбук. Така и обаче не се разбира дали хората са успели да запалят влака си с бутане, вижда се само, че успешно го преместват.

Задкарпатието, където се е случила безумната случка, е сред най-западналите райони в Украйна. За пример местните медии дават скорошен случай, когато тукашен футболен отбор станал шампион за областта. А причината - това бил единственият клуб, който успял събере 11 футболисти. Играчите от другите отбори до един били избягали да работят в Полша.