Ботев разгроми с 10:1 Етър (Велико Търново) в среща от 13-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в "Коматево".

"Канарчетата" не оставиха никакъв шанс на своя съперник и напълно заслужено се поздравиха с изразителния успех. През втората част Стефан Стоянов извади някои от основните си футболисти, като им даде почивка преди оставащите двубои до края на полусезона.

Още в 3-ата минута Благовест Данчев изведе по отличен начин Станислав Шопов сам срещу вратаря и халфът не пропусна - 1:0. 3 минути по-късно Марио Усков отрази опасен удар от ъгъла на наказателното поле. 

В 11-ата минута Емил Колев отправи диагонален удар, топката се удари в страничната греда и попадна в Иван Василев, който без проблем от няколко метра вкара за 2:0. В 15-ата минута момчетата на Стефан Стоянов изпълниха заучено свободен удар и Станислав Шопов пусна триково към Димитър Тонев, а нападателят с плътен удар покачи на 3:0.

Само няколко секунди по-късно Тонев отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като се разписа останал сам срещу вратаря - 4:0. В 27-ата минута Иван Василев получи в наказателното поле, залъга защитник и с удар в десния ъгъл покачи на 5:0. До края на първата част Емил Колев също добави името си сред голмайсторите, вкарвайки от близка дистанция.

Второто полувреме стартира по начина, по който завърши първото - с бърз гол за "канарчетата". Той обаче бе много красив, след като Станислав Шопов центрира, а Емил Колев с мощен удар от въздуха покачи на 7:0.

В 45-ата минута гостите стигнаха до почетно попадение, след като центриране отдясно свари неподготвена "жълто-черната" отбрана и нападател сам срещу Усков не пропусна - 7:1. В 50-ата минута пловдивчани отбелязаха ново прекрасно попадение, след центриране на Габриел Земярски и удар от движение на Иван Василев, пратил кълбото под напречната греда за 8:1.

В 61-ата минута Стоян Николов вкара малко случаен гол. Халфът получи по левия фланг и пробва центриране, но никой не игра с топката и след като се отклони в гредата тя влетя в мрежата за 9:1. Крайният резултат бе оформен именно от Николов, който в 70-ата минута изпълни по перфектен начин свободен удар от 20 метра.

По този начин Ботев не само запази първото си място, но след грешката на ЦСКА-София, които направиха 1:1 в Марково, вече има преднина от 2 точки на върха пред столичния тим. В следващия кръг "канарчетата" са домакини на Сокол на 11.11 от 14:00ч. в "Коматево".