След като доказа още веднъж, че русофилството на българите и българофобството на руснаците са не само взаимно свързани, но и общият им знаменател е невежеството, гласът на руската имперска политика Мария Захарова е на път да сбъдне надеждата на хората със здрав разум у нас, че все пак ще се отървем от болестното състояние на религиозната заблуда на русолюбието. Не е чудно, че по софийските улици, например в квартал “Лозенец”, започнаха да се появяват надписи “Русия лъже”:

С изявлението си, че спасението на българските евреи било заслуга на Червената армия, Захарова започна още по-убедитлно да спасява заблудените българи от вековната зараза, описана от създателя на социализма в България Димитър Благев като “ грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”.

Под влияние на тази истина, преди да се болшевизира и да “обърне палачинката”, ранният Георги Димитров също е споделял мнението на Благоев и изобщо на българите, които са били съвременици на руската българофобия. В книгата си “През България за Дарданелите. При царска Русия и съветите” д-р Никола Петков цитира статия на Георги Димитров в “Работнически вестник” от 1915 г.,  в която казва следното:

“Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!

„Русия беше и е и днес решителен враг на една силна и независима България.

Първо защото тогава България би изместила Русия в ролята и на християнски покровител на Балканите и второ защото една силна и независима България би била най-голямата преграда на руските завоевателни планове на Балканите”.( стр. 54)

 

Преди Благоев и Г.Димитров нацоналният ни герой Христо Ботев, когото вероломно обявиха за първия български комунист, също е изповядвал истината бз илюзии по отноиение на руската политика:

Давам тези примери, известни на желаещите да знаят истината днешни българи, за да илюстрирам как с течение на времето руската и проруската пропаганда са изкоренили базисни представи на съвременниците на руската антибългарска политика, споделяни от родоначалниците на днешния сакрален за левичарите у нас култ към лъжата за братските чувства между народите на Русия и България. 

За днешните следовници на Благоев и Димитров се е превърнало в папагалска мантра повтарянето на твърдението, според която народът ни обича по генетични причини всичко руско. В руската интерпретация ( на Захарова и на подобните й самозвани руски говорители, изказващи се от името на българския народ), народът ни е контрапункт на шепа “продажни” управляващи българи, които си позволяват да не обичат Русия в противовос на масово споделянето от благодарните българи русофилство. В този смисъл се изявяват задължително руските посланици в София, говорейки за мнозинството от българите като за русолюбци. Същата увереност изрази и в провокационното си интервю по Нова телевизия съвременният главен шаман на руския шовинизъм Александър Дугин.

Ако има отделна прогноза,  която бих се радвал да съм направил основателно, това е нагачащата след изявята на Захариева констатация, че освобождението на България от проруските заблуди ще бъде осъществено с решаващата помощ на  Москва. Самият Путин даде знак, че съм на прав път да вярвам в това, след като се подигра с българските чувства по твърде чувствителия въпрос за българската азбука- няма как онези, които са му подхвърлили тази идея, да не са наясно колко незащитима в очите и на най-яростните русфили у нас е тази провокация. Сега Захарова показва, че следва тази линия, която помага на много болни от русофилия мозъци у нас ако не да се излекуват окончателно, то поне малко да обърнат внимание на остатъците от здрав разум в себе си, поразен от поразителното невежество на стандартния русофил в България и на бългрофобите в Русия.

Да се надяваме, че лечението ще продължи. И тогава наистина трябва да покажем благодарност към заслугите на руснаците за нашето освобождение от тях. Можем със златни букви да изпишем на нов момумент: “На постсъветската освободителка на България от култа към русолюбието, от благодарния български народ”. 

 

Изглежда най-после духът на Антим Първи ще получи удовлетворение на въпроса си към руснаците ” кой ще ни освободи от вас” . Как КОЙ ? Руснаците пак ще не освобождават и този път- от себе си!

Захарова има всички основания да се надява да послужи за прототип на подобен паметник в цял ръст. Монументът на окупационната червена армия ( МОЧА) ще придобие нов смисъл като Монумент на освободителната ни чаровница.

Ето и предложения за скулторите, които биха се заели със задачата да увековечат Захарова по нейни снимки от сватбата й в Ню Йорк, рапространени от руски блогър:

Share on Facebook