Локо (Пд) гостува днес на Левски в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще бъде официален дебют за новия наставник на черно-белите Бруно Акрапович. Началния час е 17:30, а стадионът е Герена.

Изключително сложна изглежда задачата на новият старши-треньор на Локо Пд в дебютния му мач. Акрапович ще изведе тази събота черно-белите на Герена, където Левски от началото на сезона няма загуба. Сините са постигнали 5 победи и 2 равенства като домакини. Все още нито един отбор не се е разписвал във вратата на Левски, когато тимът играе на Герена.  Единствените 2 попадения, които сините са допуснали във вратата си като домакин са двата гола, които им вкара ЦСКА. Тези попадения обаче са на стадион Васил Левски. Акрапович трябва да обърне внимание на факта, че напоследък защитата на Левски започва да издиша. Столичани са инкасирали половината от допуснатите си голове в първенството в последните 2 мача (4 от общо 8). Друго, на което Бруно може да обърне внимание е, че когато Левски получи гол, неизменно губи точки (0:2 срещу Лудогорец, 2:2 срещу ЦСКА-София, 1:2 срещу Ботев, 0:2 срещу Верея).

В същото време Локомотив има само 1 победа в последните си 5 мача навън –  срещу Берое с 2:1. В другите 4 срещи „черно-белите“ записаха 4 поражения. Отбраната на тима е допуснала 15 гола при своите гостувания. Единствено Витоша има повече инкасирани попадения – 20.  Тимът от Пловдив не е записвал равенство в 11 поредни мача. Последното реми е срещу Лудогорец в Разград. Димо Бакалов пък е водещият реализатор на отбора с 4 гола.