Искане за оставка на кмета на Батак Петър Паунов ще бъде внесено на днешното заседание на Общинския съвет в града. Решението е на общинското ръководство на ГЕРБ в Батак и е заради уронване престижа на общината чрез незаконни действия на кмета.

Преди дни Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини кмета на Батак Петър Паунов в длъжностно престъпление. Без да има правомощия той е променил собствеността на имот в местността язовир "Батак" от държавна в общинска и го е продал. В обвинителния акт се казва, че с действията си градоначалникът на Батак е причинил вреда на държавата.

Общинският ръководител на ГЕРБ в Батак Атанас Коларов, който е и общински съветник, твърди, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов и е било отменено от сегашния Общински съвет като незаконозъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена.

От ГЕРБ настояват за оставката на кмета Петър Паунов и заради обществени поръчки, спечелени от сина на кмета - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма „Престиж -Паунов„ ЕООД, което е в разрез с моралните норми.

Редовната сесия на Общинския съвет в Батак започва в 16 часа днес.