Прекратено е досъдебното производство срещу кмета на Асеновград Емил Караиванов. Делото се водеше в Софийска градска прокуратура. 

Срещу Караиванов бяха повдигнати две обвинения - че не е спрял незаконно събаряне на имот и последваща процедура за нов строеж в защитената зона Метошката махала и за присвояване на средства във връзка с договор за почистване на дъждоприемните шахти в града. 

"Макар и с месеци закъснение стана ясно, че обвиненията срещу мен като кмет, срещу община Асеновград и нейните служители, са били несъстоятелни. Нещо, което съм знаем още в самото начало на това разследване", заяви пред журналисти кметът Караиванов. 

По думите му прибързаното и непрецизно обвинение, както и огласяването на непроверени факти са нанесли сериозен удар върху имиджа на община Асеновград: "С едно прокурорско постановление може да се прекрати наказателно преследване, но претърпените морални и публични негативи не се стопяват лесно, а понякога остават и последствия, за които няма компенсации", коментира кметът. 

На този етап той няма намерение да търси компенсации, тъй като все още не било известно от кого са провокирани жалбите и сигналите. "Това беше кампания срещу мен и община Асеновград, но не мога да твърдя откъде е провокирана", каза още Караиванов.