Детските тимове на Локомотив изиграха вчера поредните си мачове на турнира в турския курорт Кушадасъ. Набор 2006 изпусна да се класира за финалната фаза на своя поток, докато набор 2008 научи съперника си за утрешния полуфинал - Бешикташ.

Набор 2006 пропусна възможността да се класира за финалната фаза в своята възрастова група, след две равенства. В сутрешния двубой "черно-белите" завършиха 0:0 с Еруглюспор. Момчетата на Тодор Костов показаха добра игра, но куп пропуски пред противниковата врата ги лишиха от победата. В следобедния мач Локомотив се изправи срещи Шушурлюспор, като победа гарантираше продължаване напред в турнира. "Смърфовете" владееха инициативата през целия двубой, но завършиха наравно 1:1, като противника успя да изравни три минути преди края. Локомотив записа общо 2 победи, 2 равенства и загуба в своята група на турнира, а днес ще спори за 9-то място на турнира срещу Денизлиспор.

Набор 2008 с треньор Светослав Каламов научи съперника си за днешния полуфинал от турнира. Това е отбора на Бешикташ, чиято покана "черно-белите" приеха за турнира. При победа "смърфовете" ще се класират за финала, който също е днес. Вчера локомотивци изиграха две контроли, като и двете бяха спечелени - 5:3 срещу Бешикташ и 6:0 срещу Кушадасъ. До момента Локомотив има само победи - 4 в груповата фаза и 2 в контроли.