Стивън Петков не спира да носи победи на Ботев Пловдив в мачове, в които канарчетата трудно намират пътя към вратата на противника. Златната резерва на канарчетата донесе поредни 3 точки в актива на жълто-черните след като само 4 минути му бяха нужни за да се разпише във вратата на Пирин при резултат 1:1.

Срещата започна мечтано за домакините. Още в 7-ата минута бившият играч на „канарчетата“ Станислав Костов засече центриране на Аймен Суда. Талантливият нападател заби своя четвърти гол от началото на сезона.

В 19-ата минута Фелипе Бризола пробва изстрел от далечна дистанция, но опитът му не затрудни Благой Макенджиев. В 22-ата минута „жълто-черните“ изравниха, след като Дуде Ндонгала много хитро пусна пас към Тодор Неделев, който без да се замисли разстреля стража на домакините.

В 29-ата минута капитанът на гостите Лъчезар Балтанов отправи много коварен изстрел, който обаче бе спасен с вещина от Макенджиев. След това положение последваха доста скучни минути в Благоевград, през които нито един от двата тима не можа да стигне до голова ситуация.

Втора част започна по-добре за гостите. В 56-ата минута “канарчетата” организираха бърза атака през центъра. Топката се озова в Дуде Ндонгала, който шутира, но отново Макенджиев се намеси, за да спаси Пирин.

В 75-ата минута резервата Стивън Петков отново се превърна в главно действащо лице. Младият нападател засече с глава центриране на Йордан Минев. Юношата на Левски вкара четвъртия си гол от началото на сезона с „жълто-черния“ екип. При попадението останаха известни съмнения за засада.

С победата си канарчетата подгониха третия във временното класиране Левски, които са вече само с точка преднина, но и с мач по-малко, който е гостуване на Лудогорец.