Отборът на Дунав Русе спря победната серия на Ботев Пловдив. Канарчетата не успяха да се справят със съпротивата на небесносините и срещата завърши без отбелязан гол. Въпреки загубата на 2 точки жълто-черните остават на 4-то място в класирането поне докато Верея не изиграе мача си със Септември.

Самата среща започна с натиск на гостите и още в 43-ата секунда Тодор Неделев бе изведен на добра позиция, националът шутира силно по тревата от около 20 метра, но право в ръцете на Станислав Антонов.

В 17-ата минута Дунав направи много добра атака. Хубчев изведе по фланга Божидар Васев, който центрира отлично към Карагерен, той стреля, но бранител изчисти кълбото от голлинята. При добавката Божидар Васев от чиста позиция изпрати топката над вратата.

В 30-ата минута привържениците на русенци издигнаха хореография, на която бе изобразен Веселин Великов. С това действие феновете на Дунав за пореден път показаха голямата си подкрепа към младия специалист.

Божидар Васев пробва късмета си от пряк свободен удар в 36-ата минута, но опитът му мина на сантиметри от целта. Това бе и последната интересна ситуация за първата част на сблъсъка в Русе.

Темпото през първите минути на второто полувреме бе доста бавно, като чак в 54-ата минута „канарчетата“ направиха добра атака, Лазар Марин центрира в наказателното поле, но Фернандо Виана се размина с топката. В 67-ата минута Фелипе Бризола проби и стреля от далечна дистанция, но ударът не намери целта.

В 75-ата минута Васил Шопов направи груба грешка в центъра на терена, а от нея се възползва Тодор Неделев, който напредна мощно през центъра, след което шутира, но отново не успя да затрудни Станислав Антонов.

За втори мач подред на мач на Ботев има проблеми с осветлението. Този път до прекъсване на мача обаче не се стигна.