Двама бивши служители на Управлението за сигурност и контраразузнаване в Македония са били заловени на летището в Солун с фалшиви български паспорти, съобщи македонският сайт "Плюсинфо".


Горан Груйовски и Никола Бошковски се издирват от юли по обвинение на Спецпрокуратурата в Скопие за злоупортери със системите за подслушване и унищожаване на апаратура. Определена им е мярка задържане под стража, но оттогава те са в неизвестност. Вчера били хванати на летище "Македония" в Солун при опит да отпътуват към страна от ЕС. Ползвали фалшиви български паспорти, но изработката им била много некачествена и веднага се набили на очи на гръцките власти.


За ареста било информирано нашето МВР, което започнало разследване за фалшивите документи, твърди "Плюсинфо". Днес двамата арестувани трябва да се явят пред съда в Солун. Очаква се там да стане ясно къде са се крили от юли досега и как са влезли в Гърция. Гръцките власти очакват да получат документи от македонското МВР, за да задействат процедурата по екстрадицията на Груйовски и Бошковски в Скопие.