Не са открити парите, за които се предполага, че е подкупен Стоян Павлов, полицай в Трето РПУ. Това стана ясно в  Апелативен съд – Пловдив, където бе разгледана жалбата на Павлов. срещу определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Припомняме, че бившият зам.-началник на Трето районно управление е обвинен за покровителство на телефонни измамници и взимане на подкуп от 300 лв. Павлов се разследва и за други нарушения. Според адвоката му обаче, той е набеден, за да се спре повишението му.

Обвиненият във взимането на подкуп полицейски шеф Стоян Павлов се яви в съдебната зала с двама адвокати.

Единият от защитниците му Георги Кутрянски поиска налагането на мярка “подписка” или “парична гаранция”. Според него не е ясно в какво точно престъпление е обвинен Павлов. “Липсват задължителни обективни реквизити”, каза Кутрянски. Това означава, че парите от подкупа не са открити у него.

Това беше казано и при съобщаването на новината за арестуването на Павлов от началника на “Вътрешна сигурност” за Пловдив, който заяви, че в задържания не са открити пари повече, отколкото носил обикновено.

От обвинението не ставало ясно дали той е взел парите като дар или подкуп.

“Има свидетелски показания от двама свидетели, които са обвиняеми по друго дело за измама. Те сочат, че на 3 октомври е дал определена сума в цигарена кутия на Павлов. Всички кадри от охранителната камера не потвърждават свидетелствата им. Между техните показания има и противоречия въпреки, че са разпитвани три пъти, като единият и пред съдия”, каза още в пледоарията си Кутрянски.

“Свидетелят Калин Димитров започва да раздава пари - 200 лв. дал на свидетеля Димитър Рангелов, който в момента е в неизвестност и се издирва. Освен това сложил други 300 лв. в цигарена кутия, която Павлов бил взел”, допълни колегата си Елдъров. Той отново изтъкна, че контактът между Рангелов и Павлов бил само и единствено заради притеснение за евентуална измама от предстояща продажба на автомобил.

“Ние не знаем дали този свидетел, който е обявен за общодържавно издирване дали някоя служба не го е скрила, няма справка”, каза Елдъров.

“Искам по-лека мярка - подписка или парична гаранция, съобразена с имотното ми състояние”, каза пред съда Стоян Павлов.

Държавното обвинение поиска от Апелативния съд потвърждаване на мярката за задържане.

“При показанията си двамата свидетели са потвърдили фактическата обстановка. От кадрите се вижда ясно, как Павлов излиза два пъти. Няма данни, че те искат по някакъв начин да го обвинят или натопят. Самият Димитров казва, че е дал 300 лв. на задържания, а той ги е взел”, каза в становищато си апелативната прокурорка.

В крайна сметка полицаят бе освободен без мярка, заради липса на актуално обвинение. "Прокуратурата чертае нереални неща.", мотивира се  съдът.