Извинявайте, ако съм ви подвел с моите коментари във връзка с някакво напрежение в БСП след като нейният лидер почти беше бламиран на последното заседание на висшия ръководен орган на партията. Останал съм явно с погрешно впечатление за някакви проблеми в тази “единствена партия”, както я определи днес в своя телевизионна изява нейният единствен по рода си Таско, отсичайки (преклонената главица на водещия) като монарх в множествено число : “ние сме единствената партия”.

Не черно на бяло, а направо цветно опровержение на моите гнусни инсинуации се появиха днес в меродавния ( за някои други гнусотии) сайт БЛИЦ, който публикува информации и снимки за голяма веселба начело с партийния тамада Корнелия Нинова. Заедно с президента Радев тя е яла, пила и се веселила по покана ( т.е. за сметка на ) местната управа на Гоце Делчев по повод празника на града.

Кметът на очевидно богатия град Владимир Москов поканил “над сто гости” в ресторант “България” в местното ловно стопанство, поддържайки партийно-баджанашката традиция на ловеца Георги Първанов да обикаля страната на държавна или местна издръжка по гуляи в с компаньони и компаньонки. Душата на компанията била Нинова, отбелязва меродавният по подобни (за)душевни ( и задушливи- видно от изпушените цигари в пепелниците в закритото помещение) казуси.

Цигареният дим, с който са се тровили напук на някакви си европейски правила, възприети със закон и у нас, със сигурност е бил проява на острата опозиционност на партията и нейния лидер срещу Борисов, който след няколко маньовъра и огъвания пред кръчмарското лоби все пак склони да излъже Брюксел, че и унас няма да се пуши в заведенията ( за бавно хранене и яко попийване, видно от това, че на масата ракията е сервирана направо в бутилки). Ето че Нинова, Радев и компания демонстират по категоричен начин своята еманципация от европейското иго, въведено от ГЕРБ.

Освен, че на Нинова й е много весело, с което опровергава моите мрачни писания за състоянието на партията й, от снимките се вижда, че на софрата е и Иво Христов, постоянното присъствие в обкръжението на президента Радев, без когото  държавният ни глава изглежда не може да поема правилно сервираните порции. Любезните домакини очевидно са запознати с този президентски табиет и не са му скършили хатъра. “Ние си мислехме, че генерала е женен предимно за генерал Деси, но май първа булка ще да е Христов”, пропуснали са напишат от БЛИЦ.

Освен по русофилска линия чрез началника на своя кабинет Иво Христов президентът Радев също е подсигурил трапезния си фланг и по православна, както личи от присъствието на отец в черно расо ( в профил мяза на пловдивския Николай, но не смея да спекулирам – те малко си приличат отчетата по униформата).

Изобщо: весело е лагера на победителите на президентските избори. Още не могат да им се нарадват и напразнуват на принципа “където е текло, пак ще се лее”. Предстои да видим дали няма и да се олее…

Share on Facebook