Депутатите от от Комисията по вътрешни работи и обществен ред изслушаха вътрешния министър Валентин Радев. По-късно пред журналисти той коментира и темата за арестуваните полицаи от 7-о РПУ в София.

"Полицаите, които арестувахме, са следени от много време. Нашата задача е за всички вътрешни хора, за които има подозрения, да бъдат събрани достатъчно доказателство, които да издържат пред прокуратурата", заяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Валентин Радев.

Припомняме, че двама полицейски служители от 7-о РПУ в София бяха арестувани по обвинения, че са покровителствали наркодилъри от Студентски град.

"Тези хора ние сме ги хванали, никой не ни ги е показал. Те са опитни и затова е необходимо повече време, за да съберем доказателства", коментира той.

"Едно от нещата, които забелязах, когато заех поста, беше, че има прекалено много служители на МВР, които са наградени. Тези хора са в постоянен стрес. Ти го спираш на паркинга, за да му провериш книжката, а той ти вади нож", обясни Валентин Радев на въпрос защо арестуваните полицаи са награждавани многократно от МВР.

"Надявам се, ако има и други служители, те да бъдат заловени. Всички хора се проверяват от Вътрешна сигурност, дори и на по-високи постове. Всички нива са в обсега на действие", каза още Валентин Радев.

"Тези хора са изложени на ежедневен риск. Работят под постоянен стрес", каза още министърът на вътрешните работи.