Минира ли се процесът срещу Пламен Дишков и Тодор Неделев - Недьо за убийството на бизнесмена Димистър Стаматов - Мастара. Това бе основният въпрос тази сутрин в Съдебната палата на Бургас, където преди минути започна поредното заседание от възобновения процес за екзекуцията на бургаския предприемач от 2002 година.

В Окръжният съд днес бяха призовани над 20 вещи лица, но в същото време се оказа, че има и неразпитани свидетели. Това според защитата нанася тежък порок на делото, съобщава "Флагман".

Съдия Събчо Събев(вляво) е председател на състава, а в него влиза и Ангел Гагашев(вдясно)

"Ясно е описано как трябва да протече процесът. Първо са показанията на свидетелите, след това-разпит на вещите лица и предявяване на доказателства. В случай ние прескачаме от една фаза на друга. Днес ще разпитаме вещи лица, а на следващо заседание отново ще се върнем към свидетели. Това е недопустимо и нанася сериозен порок на процеса, накърнявайки правото на защита", каза адвокатът на Пламен Дишков-Калоян Кръстевич. 

Според съда обаче няма нарушение и право на председателя на състава, в случая опитен магистрат Събчо Събев, е да прецени как ще протече делото. 

Съдът отхвърли искането за отлагане на заседанието и премина към разпита на свидетелите.