Девет души са задържани за побоя над горските служители край град Баня в понеделник вечерта. Те са 8 мъже на възраст от 19 до 39 години, както и 1 непълнолетно момче. 

Всички са задържани с полицейски заповеди за 24 часа заради участие в побоя над горските служители, съобщиха за Радио Пловдив от полицията.

Припомням, че трима лесничеи от Горско стопанство – Хисаря пострадаха при сблъсък с роми, които проверявали за незаконна сеч край река Стряма в понеделник вечерта. Вчера по обяд се проведе мащабна полицейска акция на територията на град Баня, в която участваха полицаи от Карлово и Хисаря, както и жандармерия от Пловдив.

Проверени са 52 души, 64 адреса и 32 МПС. Иззети са около 40 кубика незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани 2 досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите.

В Районна прокуратура - Карлово е образувано досъдебно производство по чл. 131, аб. 1 от НК за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Работата по случая продължава.