ГДБОП и Специализираната прокуратура проведоха вчера поредната шумна акция срещу наркоразпространението в Бургаска област. В ареста се озоваха общо 12 души, като от прокуратурата съобщиха, че поне на петима от тях ще бъдат повдигнати сериозни обвинения, информира "Флагман".

Лидерите на новата наркобанда били поморийските братя Недялко и Емил Гетови, Боян Кабов-Бекира и Дидо Киндела. На пръв поглед обаче прави впечатление, че сред закопчаните липсва ръководна фигура – т. нар. бос, какъвто е задължителен за всяка престъпна група. Никои от изброените не е изявен лидер, за да може да действа толкова безнаказано без протекция, включително да тормози непослушните дилъри, както признаха днес шефовете на ГДБОП и Спецпрокуратурата.

Спецакцията поразително прилича на тази срещу определените от държавното обвинение като ММА бойци Георги Карчев, Илко Паскалев и компания. Те също бяха спипани със супер модерна лаборатория за марихуана, но така и не стана ясно кой ги ръководи. В ареста се озоваха само т. нар. лейтенанти, но не и босът им.

Освен с трева, новата групировка е търгувала и със синтетична дрога – основно пико. За тях дори работели „готвачи”, които били доста добри.

Полицията продължава да издирва още свързани с новата наркобанда. Това важи и за известния дилър Димитър Трендафилов по прякор Спортния. Все още не е ясно обаче дали той има някакво отношение към групата и продавал ли е изобщо за тях.

В момента представители на ъндърграунда седят в кафене в центъра на Поморие и се обзалагат с полицаи кой от Неуловимия, Легендата и Безсмъртния, за каквито се мислели членовете на новата група, ще се озове зад решетките.