В предишната ни статия от поредицата „Козметолозите на REFAN съветват….“ ви препоръчахме как да се погрижите за кожата на лицето си още преди първите бръчки.
Днес продължаваме с темата за ежедневната грижа за лицето, като на фокус ще бъдат кремове, включващи в състава си безценния йогурт.


Този продукт, който се е превърнал в емблема на България, е полезен не само като храна, но и като съставка в козметиката заради превъзходния си ефект върху кожата. Благодарение на високото съдържание на липиди, протеини, минерали и витамини в състава му, концентратът от кисело мляко овлажнява, омекотява и заглажда сухата и проблемна кожа, прави я гладка и еластична, хидратирана в дълбочина и сатенено мека.


REFAN ви предоставя няколко възможности за дневна грижа за кожата с кремове, в чийто състав има йогурт.


Козметолозите препоръчват дневния крем от серията Йогурт и розово масло за  чувствителна, зачервена и възпалена кожа. Той не съдържа парфюмна композиция, а нежният му аромат идва от букета розови продукти с  многостранен ефект, включени в състава му: розовото масло дeйства тонизиращо, регенериращо и противовъзпалително, розовата вода хидратира, а розовият конкрет омекотява и намалява раздразненията. Концентратът от кисело мляко регенерира зачервените участъци. Кремът за лице Йогурт и розово масло е особено подходящ след излагане на слънце и след солариум.


За любителите на нестандартните комбинации е кремът за лице Yogurt & Passion Fruit. В него традиционното кисело мляко е съчетано с екстракт от екзотичната маракуя, който действа хидратиращо и противовъзпалително и прави кожата мека, еластична и стегната. Кремът съдържа и масло от ший, което омекотява кожата и я прави по-еластична. Ефектът му се допълва от провитамин В5 /Д- пантенол/ за повече хидратация и противовъзпалително действие, както и от витамин Е, който  забавя процесите на стареене, проявява слънцезащитни свойства и намалява броя на увредените клетки.


Полезният екстракт от кисело мляко се съдържа и в крема Yogurt and elderberry на REFAN. Използването му според козметолозите гарантира видимо по-сияйна кожа на лицето. Екстрактът от плодовете на бъз намалява възпалението и успокоява раздразнененията, а комбинирането му с йогурт регенерира кожата, действа антиоксидантно и противовъзпалително.


Кремовете за лице с йогурт на REFAN не съдържат парабени, а екзотичните им плодови аромати и леката им текстура ги правят предпочитани и подходящи за младите по възраст и дух хора, за които грижата за кожата е не просто ежедневно задължение, а източник на емоции и позитивно преживяване.

Очаквайте следващата ни статия, в която ще продължим да ви запознаваме с полезните свойства на дневните кремове за лице на REFAN, препоръчани от козметолозите. За техните качества убедително говорят последните постижения на козметичния бранд  - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове, както и първо място в категориите  „Козметика“ и „Българска марка“.