„Братът на Георги Стоилов правил ли е дарения за предизборна кампания на БСП – най-вероятно е правил“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Емил Христов, след като от Изпълнителното бюро на социалистическата партия приеха обяснението, че двамата братя нямат нищо общо.

Христов коментира, че може би Драгомир Стойнев, като заместник-председател на ПГ на „БСП за България“, знае повече по въпроса за това как е била финансирана предизборната кампания на БСП.

„Знаете, че в Русе при акция беше арестуван един бизнесмен. Ние бихме искали да знаем този бизнесмен дали е правил дарения за предизборната кампания на БСП и ако е правил, най-вероятно е правил, как биха коментирали БСП тези пари и техния произход“, заяви Христов.

Според него борбата срещу престъпността никога не може да бъде продиктувана от нещо друго, освен от желанието на правителството да се бори с тази престъпност. „Всякакви внушения за това, което се случва в момента от страна на БСП, са просто стремеж да избягат от истините“, заяви Христов.

Проверка в Единния регистър по Изборния кодекс на Сметната палата показа, че Илия Георгиев Стоилов е дарил на БСП 450 лева за последните парламентарни избори, пише в. Труд.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!