"На този етап нямаме причина да върваме, че зад акцията срещу брата на депутата от БСП Георги Стоилов, стои политически елемент. Георги Стоилов не е имал връзки, най-малко пък бизнес връзки с брат си", категоричен бе в кулоарите на парламента народният избраник Драгомир Стойнев.

В ареста от няколко дни е неговият брат Илия Стоилов, който е собственик на заложна къща и нощни заведения в Русе. Акцията на ГДБОП и прокуратурата е срещу група за рекет. В бандата бяха открити и наркотици.

Илия Стоилов е задържан за шефство на организирана престъпна група в Русе. Брат му е депутат първи мандат, който влиза в парламента с преференции и от десето място в листата на БСП скача на второ, като измества втория кандидат-депутат в Русе Добрин Добрев.

На последните парламентарни избори Стоилов, който е член на ръководството на младежката организация на БСП в Русе, успява да събере 2347 преференциални гласа. Номерът в червената листа - 10, съвпада с номера на партията в общата бюлетина на вота и той успява дя събере необходимите 7% преференции, за да влезе в парламента.