Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не води битка с никого, а защитава човешките си права. Коментарът му беше по повод на разразилият се скандал между него от една страна и Виктор Николаев, както и четири национални медии от друга, които той се закани да подведе под съд.

"Неправилно тълкувате поведението ми. Защитавам си изконните човешки права", заяви той в Пловдив, където беше гост на честването на Деня на парашутиста 18 октомври. 

"Аз виждам в това изказване един по-добър аспект, че е съвсем естествено, когато една държава се подготвя за война, целият бюджет да бъде преориентиран към отбраната, но сега ситуацията не е такава", каза той по повод на думите от вчера на премиера Бойко Борисов за разпределяне бюджета за отбрана.

"В съвременната неособено предвидима обстановка никой не може да прецени кога, не дай си Боже, ще избухне война. Подготовката трябва да е висока, за да можем да отговорим", допълни още той.

Преди това той се обърна и към военнослужещите в 68-ма Бригада "Специални сили": "Скланяме глава пред героизма и човешкото дело на предшествениците ви. Началото е поставено със скъпи жертви и бригадата следва заветите на предшествениците си. Развитието на специалните сили трябва да продължи".

След това той изгледа с интерес зрелищната демонстрация на командосите от бригадата.