Напълно готова е новата детска градина „Синчец“ в село Скутаре.Очаква се тя да отвори врати в началото на ноември.Това стана ясно при инспекцията на обекта днес, направена лично от кмета на община Марица Димитър Иванов.

С инвестицията от 1 200 000 лева собствени средства от общинския бюджет, са построени 2 изцяло нови корпуса на забавачката с разгърната застроена площ от 917 кв. м.

Двете сгради са предназначени за 4 групи, като има възможностда бъде разкрита и яслена.

4 нови детски площадки, изпълнени изцяло по европейски стандарти, са разположени на над 2000 кв. м.Те са с противоударна настилка и с комбинирани детски съоръжения.

В единия край на двора е изградено специално хълмче, затревено с чимове, на което децата да се катерят и да играят.

Вече е избран изпълнител за шкафчетата и леглата на малчуганите и се очаква те да бъдат поставени до 2 седмици, съобщи кметът на община Марица. Той напомни, че до отварянето на градината 80-те хлапета от забавачката са преместени в 2 остарели бараки в селото.

Завършването на новата детска градина бе с предимство, защото здравето и удобството на децата са най-важни за нас, допълни Димитър Иванов.

Предстои кметът на община Марица да пререже лентата на новата детска градина, броени месеци, след като откри новото читалище в с. Скутаре.В него бяха инвестирани близо 1 милион лева.

На инспекцията присъстваха кметът на с. Скутаре Стоян Добрев и общинският съветник от селото Людмил Козарски.