Тази вечер в салона на читалище "Иван Вазов-1931" в "Коматево" ще се проведе една от най-чаканите срещи - тази между хората от квартала и кмета Иван Тотев.

Няколко дни преди нея от сдружение "Коматевци за Коматево" изпратиха на градоначалника списък с исканията си към него. Сред тях бяха снегорин, разширение или нов гробищен парк, както и разрешаването на проблема с вандализма в местния парк и облекчаването в храстите му на шофьорите и кондукторите на последната спирка на рейсовете на градския транспорт.

Часове преди срещата част от поставените искания ще бъдат изпълнени в аванс. Това съобщи днес самият кмет.

"Разширение на гробищния парк ще има. Има общински терени до сегашния парк", каза той.

Освен това ще бъдат монтирани и камери за видеонаблюдение, с които да се озаптят вилнеещите нощем хулигани, които чупят наред пейки и детски съоръжения. Те ще бъдат вързани с центъра за наблюдения в бившия Партиен дом. Иначе още 40 камери ще бъдат монтирани в Пловдив, като основно те ще бъдат разположени в Капана и централната част на града.

И проблемът с облекчаването по храсталаците на шофьорите и кондукторите ще бъде решен: "Всяка фирма се грижи сама затова. Само "Хеброс бус" имат сключен договор за използването на тоалетните на близкото заведение. Другите превозвачи трябва сами да се погрижат, обсъдихме го днес на оперативката".

Оказа се обаче, че това с облекчаването на физиологичните нужди не е проблем само в "Коматево", а масово явление. Кметът се оплака, че в началото на всяка година от фирмите представяли в общината сключени договори със заведения в района на последните спирки, които обаче веднага след това спирали да действат.