Четирите отбора са готови да се отправят към "Сътворението на звездите". През изминалата вечер менторите направиха своя избор заедно с гостуващите звезди, които се включиха с ценни съвети в избора на участници.

"Вие сте моето оръжие към финала", заяви Любо на момичетата от 4Magic, които впечатлиха него и Миро с уникална комбинация от фолклор и поп звучене. Към финалистите в категория "Групи" се присъдеиниха и Марио и Виктория, и група Treasure. 

Въпреки вокалните неточности в представянето на Дахмара в Къщите на съдиите, Заки и Мария Илиева решиха да заложат на нея и потенациала ѝ на артист. Към големите концерти ще се отправя британската актриса Манал Ел Фейтури и Вирджиния Събева.

Изборът на Саня се оказа изключително труден и след обсъждане с победителката в X Factor UK 2015, реши да заложи на четири момичета, които доказаха, че имат вокален талант и присъствие – Ева Пармакова, Йоана Димитрова, Милена Цанова и Мирослава Тодорова.

Криско и примата на българската естрада Йорданка Христова дадоха шанс на най-добрите от момчетата. "Сцената и музикалният бизнес са една голяма джунгла, в която няма място за притеснение", беше коментарът на Криско към Теодор Стоянов, поставяйки под съмнение продължението му в шоуто.

Въпреки това хип-хоп изпълнителят реши, че ще заложи именно на участника от Хасково, на Иван Димитров и Стоянчо Бучков от Македония.