"ДПС е партия на политическата корупция. И тези хора да говорят за свобода на словото и език на омразата, е меко казано смешно", заяви пред Нова телевизия евродепутатът и член на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Европейските либерали не разговарят с тях, правят се, че не разбират превода. Така беше с господин Карадайъ. Ясно е, че патриотите са във властта и това ги изнервя. Тази партия е основана на това - да раздава порции и да създава обръчи от фирми. И когато не са във властта, няма нито порции, нито обръчи", коментира още той.

Запитан как ще коментира признаването на българско малцинство в Албания, той отговори: "Българите в Македония дълго време бяха наричани македонци. Теорията за това, че българи няма никъде на запад от Гюешево, рухва с това признание. Да, разбира се, българи в Албания има, в Косово има, в Македония има. Една доктрина рухна!

Ето ви промяната, която се случва и тя се случва и ние сме доволни, защото това става в момент, в който ние сме част от управлението на България. Нека заради НАТО и ЕС нашите братя българи в Македония и Албания да живеят по-добре", заяви Джамбазки.