Не е нужно да си любител на нейния стил музика, за да видиш, че публиката я обича, за да се възхитиш на начина, по който умее да се раздава, за да се усмихнеш, заразен от нейната широка усмивка. С

Трудно я уловихме за интервю. Участията си късно вечер тя съчетава с пътувания в чужбина. Но да е заета й отива. И въпреки, че работи много и няма секунда свободно време, изглежда щастлива и спокойна. Ние пък искаме формулата й.

Щастието за теб състояние на духа ли е или някакви мигове, които се появяват и изчезват от живота?
- И състояние, и миг или по-скоро низ от мигове прекрасни. Истинско щастие можеш да намираш само в децата, в любимите хора. Парите носят охолство, но не мисля, че могат да направят някого щастлив.


Кога се чувстваш сякаш ще полетиш?
- Когато пея. Винаги когато пея. Особено, когато съм в голяма зала или на стадион и почти физически усещам как цялото внимание буквално ме понася. В такъв момент имам сили да полетя.


Изглеждаш лек характер и открит човек. Не губиш ли с това?
- Такава съм, но защо да се променям? Не мисля, че животът е само интерес и сметки. Отношенията в семейството ми са прями и открити, а и на сцената е най-добре да си истински.


Коя е любимата черта от характера ти? И върху коя работиш, за да я промениш?
- Не мога да кажа, че предпочитам една или друга част от психиката или физиката си. Аз съм такава, каквато съм, с всички плюсове и минуси, които имам, но които са си мои и като общ резултат са цялата аз.


Доколко самодисциплината, многото труд и себеотдаването са важни за успеха?
- Те са всичко. Талантът е само причина за пълното себеотдаване, за огромния труд и за дисциплината, която е неизбежна, ако си решен да постигнеш резултат.


Продължаваш ли да изпробваш нови неща в живота си, за да се предизвикваш и да провериш дали ще се справиш?
- Продължавам да търся предизвикателства. В музиката най-успешните проекти са резултат от съчетанието с нещо ново, някакъв експеримент, на един различен елемент. Класическият пример е с песента ми "Лъжа е", която бе едно чисто рок предизвикателство, но дори и "Дяволско желание" бе достатъчно различна и новаторска за времето си.


Как преодоляваш притеснението на сцена? Някои артисти пият алкохол преди участие?
- Вълнението от сцената е опияняващо. То изостря усещанията ти и да се опитваш да го притъпиш или да го замъглиш е непрофесионално. Това вълнение усилва ефекта от представянето на всеки артист.


Казваш, че когато излезеш на сцена си винаги щастлива, защото си професионалист. Можеш ли лесно да превключваш емоциите си?
- Не, не мога. Когато преди малко ме попитахте какво искам да променя в себе си трябваше да посоча това. Бих искала по-лесно да превключвам емоциите си на сцената.


Мислиш ли, че Господ помага на някои хора повече или просто някои усещат таланта си и го развиват, затова са успешни и имат пари?
- Коя съм аз, че да си позволя да тълкувам Божия промисъл?...


Обедняват ли хората? Усещаш ли го по заведенията?
- Обедняват. Но защо да търсим промените по реакциите в заведенията. Аз виждам промените в живота на близките си.


Мислиш ли, че приятелството, а не парите са истинската сигурност, от която се нуждае човек?
- Да. Ако нямаш с кого да споделиш радостта - тя е половин радост. А ако няма при кого да потърсиш утеха - мъката ти е двойно по-голяма. Приятелите са най-важното на този свят. Мога да цитирам песен на колежка: "За какво са ни всичките тези пари, щом приятели нямаме вече…"


Влюбена ли си в момента? Имаш ли мъж, който да прави живота ти по-хубав?
- Да. Да.


Получавала ли си много любов, колкото на теб е достатъчна?
- Да.


Казваш ли лесно: „Обичам те” и позволяваш ли си да обичаш без страх от нараняване? Проблем ли е, че си известна, успяла, независима, за да си намериш мъж по мярка?
- Ако се страхуваш - каква обич е това. Ако се страхуваш - не обичаш. Проблем е работата ми, която не ми позволява да остана на едно място достатъчно дълго, за да имам време да се влюбя.


Имаш ли висок праг на търпение и даваш ли втори шанс в любовта? Ти ли си тръгваш първа?
- Да. Любовта има нужда от особено внимание и грижи. Винаги давам достатъчно време и достатъчно възможности. А що се отнася до втория въпрос… Когато един влак е спрял има ли значение кой кога ще слезе от него?


Какво му липсва или му е предимство на българския мъж?
- Той е като луксозна качествена стока, струва си, но е доста трудно да го намериш.
Защо отслабна толкова – не харесваш тялото си или от много работа?
- Вярно е, че работя много, но поддържам възможно най-добра форма от уважение към публиката и към себе си.


Как избираш дрехите си? А любим парфюм имаш ли?
- Използвам вдъхновението на момента и посягам към това, което ми хареса. Нямам любима марка, обичам да експериментирам, харесвам различното.


Коя е любимата ти дестинация?
- Любимата ми дестинация е леглото, защото обичам да си поспивам.