Отпечатъци от Тодор Давидов-Гринго са открити по  гнездото за сим-картата и телефона, от който  е бил изнудван айтоският бизнесмен Асен Атанасов. Това стана ясно преди минути в районния съд в Айтос, където тече делото за мярката за неотклонение на Гринго.

Според адвоката му Красимир Кацарски обаче, ДНК-то на Гринго е върху този телефон, тъй като  го е разглеждал в магазина, преди аверът му Стефан Сливков да го купи. Сливков е вторият задържан за изнудването и според прокуратурата е прекият извършител на деянието.

В съда днес Гринго се извини за поведението си в Бургаския окръжен съд миналата седмица, където изригна щом чу, че го връщат в ареста, информира "24 часа".

 "Умолявам Ви да ме изкарате от тази дупка, защото помагам на всеки. Асен ми е като баща, а синът му - като брат" ,каза Гринго и допълни: "Не знам защо ме обвиняват. Стефан ми е познат от обща компания. Ако знаех, че се занимава с това, не бих го насърчавал. Проваляте ми кариерата и живота. Майка ми е пред инфаркт в Германия. Умолявам Ви за правосъдие. Уважаеми хора, не съм виновен. Изгаря ми животът".

В съда стана ясно още, че вече е направена очна ставка между Стефан Сливков и изнудвания  Асен Атанасов, която установила, че двамата не се познават. А това, според прокуратурата означавало, че  някой  е напътствал Сливков.

"Ако майка ми умре, ще се самоубия. Оставете ме да си пея, аз съм такъв човек, нищо не съм направил", каза в съдебната зала Гринго след като чу, че остава в ареста. Съдийката пък дори взе да го, че нищо такова няма да се случи.

Все пак Давидов ще има още една възможност да обжалва мярката си пред Бургаския Окръжен съд на 18 октомври.