Пловдив скоро ще има своето футболно бижу. Общината се заема със стадион “Пловдив”. Това обаче ще стане поетапно и ще отнеме няколко години. За целта първо предстои да бъде изготвен технически проект на съоръжението.

За проектирането на стадиона ще бъдат използвани 24 000 лв. от отпуснатите от общинската хазна за обследването и техническото задание за ремонта 100 000 лв.

"Остатъкът от 76 000 лв. ще бъде прехвърлен в резерв "Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа" , каза зам.-кметът Георги Титюков.

Той обясни и как се е стигнало до този остатък: “Първоначално офертата на архитект Маринов беше за 86 000 лв. без ДДС, а сега е за 20 000 лв., пак без ДДС”.

"Ако всичко върви по план, готовият проект за стадиона и количествено-стойностната сметка ще бъдат готови до средата на следващата година", допълни още Титюков.

Съветникът Атанас Узунов пък изказа мнение, че проектът и бъдещият ремонт, трябва да бъдат направени изцяло по изискванията на ФИФИ и УЕФА, за да могат на стадиона да се играят футболни срещи от най-високо ниво, а колегите му в местния парламент се съгласиха с предложението му.