Жестоко убийство в Пловдив от преди 14 години е било разкрито наскоро. Това заяви пред медии заместник-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева. Убийството е станало на територията на Шесто районно управление.

"Убийството е извършено с нож в гърба след скандал за момиче през 2003 г. Наръганият се опитал да се скрие в блок, но го видели хора, които извикали линейка. Той е издъхнал в болницата.

Давността на делото изтичаше и в последния момент го възобновихме. То е от т.нар. "студени досиета". Подозренията ни се насочиха към три лица. Получихме огромна помощ от Криминална полиция и  Институтът по психология на МВР. С помощта на полиграф установихме убиеца", посочи Андреева-Минчева.

Извършителят тогава е бил на 16 години. Казва се Николай Камберов. Жертвата е Божидар Моллов и е била на 26. Николай го грозят от 3 до 12 години затвор, защото към момента на престъплението е бил непълнолетен и там присъдите са по-различни".

"След убийството е хвърлил ножа в река Марица. Той лично ни показа мястото, където го е захвърлил. Има двама свидетели, които започват да говорят едва сега. Дали са показания и пред съдия.

Станал е скандал между убития и друго лице. Момичето е имало първо отношение с жертвата, после с другото лице. Убиецът решава в един момент да се намеси в спора с нож", разкри още заместник-окръжният прокурор.