Мартин Камбуров е един от най-успешните нападатели в историята на българския футболен елит. Със своите 191 гола в момента той е на четвърто място във вечната ранглиста, само на 3 попадения от Динко Дерменджиев и 5 от Наско Сираков, а съвсем скоро може да се превърна във втория с 200 гола след Петър Жеков, който има 253.

Легендата на Локомотив Пловдив ще излезе в петък вечерта с екипа на Берое срещу любимия си клуб. Мачът съвпада с 37-ия рожден ден на Императора.
Камбуров даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.
Ето какво каза той за отношението си към черно-белите: „Странно ми е. Ще е странна ситуация, даже ми се пада на рождения ден. Ще дам всичко от себе си Берое да победи. Няма какво да доказвам. Мартин Камбуров се е доказал през годините. Ще играя по такъв начин, по който играя във всеки мач“.

„Обида – не мога да кажа, че съм обиден. Всеки знае, че там трябваше да си завърша кариерата, но така се стекоха обстоятелствата. Ще завърша по този начин в друг клуб като Берое, в който мисля, че ще получа нужното уважение. Каквото имах да казвам, го казах на тръгване от Лаута“.

„Старая се да си върша работа и е нормално да има спокойствие в мен. Съдба е да играя точно на рождения ми ден срещу Локомотив. Ще излезем и се надявам да победи отбора, в който играя. Пожелавам си да съм здрав на тази дата, отборът да победи и след това да празнуваме“.