Потресен остава всеки, който влиза в Ямбол откъм магистралата. Лицето на някогашния военен бастион е заприличал на цигански бастион, какъвто може би в Индия трудно може да се види и помирише.

Местните хора се възмущават остро и са фотографирали картинките, докато шофират. Кърмещи майки насред главния път, изобилие от разноцветни коптори, течащи отходни води, горящи гуми, боклуци в изобилие, незаконна търговия и липсващи капаци на шахти, са само част от отблъскваща картина.

И в случая не става въпрос за някое затънтено гето по периферията на града, а на входа и изхода на Ямбол. Скоростта на движение не трябва да надвишава 10- 20 км/ч. понеже има риск да блъснеш неправилно пресичащи смуглави субекти от двете страни.

"Изглежда на ямболския кмет Георги Славов тази реалност, изпъстрена с беззаконие му харесва. Мерки не се взимат, незаконното строителство се разраства и генерира ужасни зарази", коментират от сайта uniconbg.com, публикувал потресаващите кадри.

"Окупацията" е на стотици декари територия. В широк периметър се плячкосва наред. Нищо например не е останало от огромното и страховито за съседните държава поделение на Червен баир. То с днешна дата е по-зле и от лунен баир.