Шестима пияни младежи свиха паркиран автобус, за да се поразходят и позабавляват. Разходката им обаче завършила с няколко катастрофи с возилото и с арести. Случката е от нощта на 7 срещу 8 октомври, а действието от типа "бързи и яростни" се развива в пловдивското село Брестовица, пише "Монитор".

Задигнатият автобус карал пътници по линията Пловдив - Брестовица. Тъй като шофьорът живеел в селото, му било по-удобно да паркира рейса близо до дома си. Именно там го намерили шестимата пияни младежи, които разбили предната врата, влезли във возилото и успели да го подкарат. Тръгнали из селото, но успели да се блъснат на няколко пъти. За техен късмет не пострадали сериозно при ударите. 
 
Накрая рейсът катастрофирал в ел.стълб и младежите избягали. На сутринта шофьорът на автобуса видял, че возилото му липсва и се обадил на 112. Оттам изпратили в Брестовица полиция и жандармерия, които след обиколка из улиците на селото, открили потрошения рейс. Шестимата били заловени доста бързо, а за техен късмет при среднощните им опити да се правят на шофьори, нямало пострадали минувачи.
 
"Рейсът е задържан от полицията като веществено доказателство. Щетите по него надхвърлят 2000 лева", коментираха от фирмата превозвач, чийто е рейсът.
 
ова не е първо посегателство срещу автобуси на дружеството. Преди 2 години на паркинг в Стара Загора двама мъже подпалиха два автобуса на транспортната компания. Щетите бяха за повече от 150 000 евро, тъй като рейсовете изгоряха напълно.