29 години затвор за убийцата на баба Иванка Кукова от пловдивското село Дълбок извор постанови Пловдивският окръжен съд. 38-годишната ромка-рецидивистка Донка Петкова днес се призна за виновна в зверството, делото се гледа по съкратената процедура. Тя е убила старицата, за която се грижела заради 5 лева.

В съда убийцата запази мълчание. Прокурор Галина Андреева поиска доживотна присъда, но Окръжният съд даде 29 години на престъпницата. Адвокатът на Донка обяви, че присъдата е много тежка и ще обжалва. Пенкова е осъждана пет пъти за нападение над възрастни хора.
 
Да припомним и за жестокото убийство. През януари тази година Петкова се разбрала с баба Иванка да ходи в дома ѝ и да чисти и готви срещу малки суми. В началото на февруари Донка отишла в дома на пенсионерката, запалила печката, помела и поискала 5 лева. Бабата казала, че ще ѝ даде когато вземе пенсията, защото нямала пари в себе си.
 
Тогава Донка побесняла и нападнала Иванка, била я в леглото, а след това зверството продължило с юмруци и душене и на пода. Старицата викала за помощ и после издъхнала от раните си.

Убийцата свалила златните обеци от ушите на жертвата си. Отнесла още сак и чаршаф, както и одеяло и хавлия. После се прибрала в дома си и се заела да върши къщна работа.