Актьорът Леонардо ди Каприо от "Вълкът от Уол Стрийт", от няколко години е собственик на 4-етажен имот с две спални в сградата Delos в Ню Йорк, за който плати скромната сума от 10 млн. долара. Комплексът, в който е разположен апартаментът, разполага със специална система за пречистване на въздуха и водата, както и система за ароматерапия. Има дори и душове, от които тече витамин С. И въпреки, че много от вас сега чуват за този тренд, всъщност това никак не е нещо ново и непознато по света.

Душове с витамин С са монтирани вече в няколко доста луксозни и известни хотели по света, като един от тях е MGM Grand в Las Vegas. Тази нова технология изненадващо използва пълнител с витамин С в душа, който неутрализира вредния хлор от водата, с която се къпем.

Хлорът е високо ефективен и евтин дезинфектант, който се добавя към питейната вода, за да се предотврати развитието на вируси, бактерии и други патогени. Но въпреки, че е доста ефективен в убиването на бактерии, той също така е и една от главните причини за изсушаването на косата и кожата, много кожни екземи, обриви и белодробни проблеми.

"Витамин С е изключително полезен за кожата. Той може да бъде абсорбиран чрез кожата, като изглажда бръчките, прави кожата по-мека, подпомага производството на колаген, изсветлява пигментацията и предпазва кожата от вредните UV-лъчи", казва дерматологът от Ню Йорк д-р Патрисия Фарис.

"Най-важното му предимство обаче е, че той е силен антиоксидант и забавя действието на вредните свободни радикали в организма. Предпазва и кожата от изсушаване и бръчки“, обяснява Майк Гилман, създател на мъжката линия козметични продукти Grooming Lounge.

Без изсушаващият ефект на хлора, кожата става по-мека, по-здрава, по-еластична и изглежда по млада. Намалява и вероятността от поява на кожни обриви, раздразнения и бръчки. Косата става много по-мека и запазва естествените си овлажнители. Премахването на хлора може да е най-благоприятно за малките деца, тъй като те са и най-податливи на системното подлагане на вредните хлорни изпарения.

 
 

На всички тези екстри може да се наслаждавате и в собствената ви баня, без да се налага да ходите до MGM Grand в Las Vegas или да сте Леонардо ди Каприо, благодарение на серията на РЕФАН Vitamin C>>>