От 4 до 7 октомври 2017 г. в гр. Пловдив в хотел „Холидей Инн“  се провежда 9-та Международната среща за туризъм. Официалното откриване бе на 5 октомври, четвъртък, в 9.15 часа в конферентна зала „Филипопол“ на хотел „Холидей Инн“. Вечерта гостите от чужбина бяха поканени от своите домакини в ресторант "Сол и Пипер" под тепетата, където пък бяха приятно изненадани от пловдивката компания за парфюмерия и козметика Рефан България с подаръци.


Ежегодната Международна среща за туризъм е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона. Стартирала през октомври 2012 г., срещата върви към своето 10-то издание, което ще бъде през 2018 г. В нея до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти. През 9-те години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.
Тази година тя се провежда под мотото „ Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих“. Преките организатори в лицето на ОП „Туризъм“ – Пловдив са подготвили програма, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, заедно с природни забележителности и спортно-занимателни атракции в района на Гребната база.