Разследващите органи в Швеция обявиха, че са стигнали до нови разкрития относно смъртта на шведската журналистка Ким Вал, която бе намерена мъртва на брега на Копенхаген, пише местното издание на The Local, цитиран от "Фокус". Според информацията, Вал е била наръгана няколко пъти с нож.
 
По-рано на подводницата на Мадсен бяха намерени записи, показващи убийството на жени по нетрадиционни начини. 

От полицията, обаче не знаят каква е причината за смъртта. Изданието напомня, че Вал бе в неизвестност няколко дни, след като посети Петер Мадсен, собственик на подводница, направена в домашни условия.

В последствие тялото на Вал бе намерено на брега на Копенхаген с отрязани глава, ръце и крайници. 

Както вече ви съобщихме, според думите на Петер Мадсен, след като подводницата отплавала, той заедно с Вал решили да се качат на капитанския мостик. Мадсен задържал пред журналистката желязната врата, която тежала 70 кг, но се подхлъзнал и в резултат на това тя се стоварила и ударила жената. Изобретателят твърди, че това е било напълно нещастен случай и той е станал причина за смъртта й. 

След това решил да потопи "Наутилус" на дъното, защото тя станала причина за смърт.


Ким Вал и Петер Мадсен в момента на отплаването


Датчанинът признава своята вина относно това, което е извършил с тялото на журналистката, но заявява, че не е разчленявал жената и не знае защо е бил открит само нейния торс във водата. Освен това, той твърди, че е измъкнал трупа през люка, като е използвал въже, завързано за краката на Ким Вал. Според думите му, той не е закрепвал към тялото й никакви тежести, каквито бяха открити.



Припомняме, че на 10 август Ким Вал отплава с Мадсен на 17-метровата подводница "Наутилус", на която той е създател. Журналистката искаше да изготви доклад по своя проект и отплава заедно с изобретателя. Впоследствие, торсът на жената без ръце, крака и глава бе открит край брега на Копенхаген.

Петер Мадсен бе обвинен в непредумишлено убийство и издевателство над тялото на шведската журналистка, но най-вероятно новите разкрития ще внесат промяна в обвинението и делото.