Veni Markovski – Вени Марковски

Уважаеми хора,

Заедно с “Маргиналия”, Safenet.bg и други смислени организации и хора, ние от “Интернет общество – България” искаме да започнем годишна кампания онлайн, която да е насочена срещу езика на омразата, расизма, антисемитизма, ксенофобията, ЛГБТ, ромското население, различните хора… най-общо: срещу страха.
За целта ви моля да запишете няколко секундно клипче на айфона си (или на този на някой ваш колега) и да ни го изпратите. В рамките на кампанията, ще излъчваме клиповете в YouTube, Facebook, Twitter и т.н. Не сме го измислили първи – тук можете да видите спортисти, които говорят срещу расизма в спорта: https://www.youtube.com/watch?v=WvD–RLOPH4.

Разликата е, че ще е на български, насочено към българите.
Ще имаме сайт, в който ще благодарим на всички, съгласили се да участват.
Каним всеки един, който не се страхува, да го каже на глас.
Работим също така през февруари 2018 г. да организираме и международна среща в София, посветена на тази проблематика.

Примерен текст, който можете да кажете:

“Не на расизма и езика на омразата – в Интернет и в реалния живот.”
Или: “Не на страха, не на расизма, не на езика на омразата – онлайн и офлайн.”
Или: “Уважаеми хора, не се страхувайте да кажете в Интернет “Не на страха!”, “Не на езика на омразата!””
Или: “Уважаеми хора, когато видите някой грубиянин във Фейсбук, не го оставяйте да вилнее. Кажете му, че езикът на омразата няма място на вашата стена и сред вашите Фейсбук-приятели.”
Или: “Уважаеми хора, не гледайте безучастно хулиганите в Интернет; кажете им, че не подкрепяте езика на омразата! Не на страха, не на расизма!”

Или да си измислите ваше собствено послание!
Важното е клиповете да са кратки – няколко секунди, за да са лесни за споделяне. Запишете се и ми го пратете в лични съобщения.

Благодаря ви предварително!

 От името на ivo.bg:
В рубриката “Предай нататък” предавам на аудиторията този призив, който си заслужава да бъде подкрепен ( не заради авторството му, което няма да са хареса на всички, а поради неговата актуалност в крак с тази инициатива в международен план).
Ако искаме  искате да сместе част от цялото наистина глобално демократично братство, направите нещо срещу човекомразието и расизма, подкрепете инициативата. https://www.facebook.com/VeniMarkovskiPublic/photos/a.289786874378356.78191.169808556376189/1678553162168380/?type=3

 

 

 

 

Share on Facebook