Този петък в столичното училище „Иван Вазов“ се проведе Шестата среща от кампанията „Поглед към доброто”.  Събитието бе открито от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, а специлани гости бяха българския поет, писател и сценарис Калин Терзийски, Део, Лео, Елена Петрова и Ники Кънчев.

Събитието се реализира с подкрепата на Столична община, Рефан, 5 ОУ „Иван Вазов“, читалище Витоша.

Първата среща от кампанията се проведе на 20 Юни 2016 г в 73 СОУ "Владислав Граматик"  с актрисата Елена Петрова, която подкрепя каузата за по- добър живот за децата с аутизъм в България и каузата за по- добър живот за деца, лишени от родителски грижи.

 

Втората среща се проведе на 3 Декември 2016 г., в Регионално управление на образованието РУО- София град със журналиста, телевизионен и радиоводещ Ники Кънчев, който от години подкрепя каузите за по- добър живот на децата с аутизъм в България и Шанс за Недоносените деца и финансиста Владимир Каролев, чиято благотворителна кауза е: възпитаване на култура на финансова грамотност у подрастващите в България.


Третата среща се проведе в Зала „Аула” в Национална Спортна Академия на 21 януари, събота от 14.00 часа, гост лектори бяха Тереза Маринова и Мария Гроздева.

 

Четвъртата среща се проведе на 18 Март 2017 г., събота от 11.00 часа в сградата на 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“ гост лектори бяха евродепутатката Ева Паунова (Майдел) и българският теливизионен водещ, певец и шоумен Део.

 

Петата среща от кампанията „Поглед към доброто”, се проведе на 28 юни 2017 г., сряда от 11.00  в Софийска професионална гимназия по туризъм , гост лектори бяха Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България и българският шеф-готвач, ТV водещ  на предаването "Черешката на тортата" и „Кошмари в кухнята“и автор на книги с рецепти  Иван Манчев.

За „Аутизъм днес“:​


Организация, учредена от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца с аутизъм.

​ ​

Сдружение „Аутизъм днес“ стопанисва единствения в България Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм, предлагащ най-добрия доказан метод за терапия - приложен поведенчески анализ.Мисията на организацията е както индивидуално насочената, резултатна работа с деца от аутистичния спектър и подкрепа към семействата им, така и обучението на специалисти и създаване на професионално и ангажирано общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.



За кампанията „Поглед към доброто“:

Кампанията цели възпитаване на добродетели у подрастващите, като умения за по-лесно себеопознаване и зачитане на личността на всеки, независимо от различията му (увреждания, социален статус, раса, пол или друго).

Идеята ни стартира през юни миналата година под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, и с подкрепата на г-жа Кристалина Георгиева.

По време на срещите от кампанията ученици от столични гимназии се срещат с успели личности, професии и занимания, като общото между тези личности е не само успеха, но и доброто им сърце и активното им ангажиране с каузи.

 

Партньори в предишни инциативи на "Аутизъм днес" са били Шеф Манчев, Елена Петрова, Огнян Златев, Елена Драгнева, Део, Ники Кънчев, Ваня Кастрева, Мария Гроздева и много други.​