Мнозина смятат, че Тантра масажът е чисто и просто еротичен масаж за стимулиране на сексуалното желание. И да, и не. Той е много повече от това. Тантра масажът всъщност представлява лечебна техника за постигане на единение между душата и тялото, като в същото време позволява на съзнанието толкова да се отвори, че да осъществи пълноценна връзка с това на партньора.

Тантра масажът е целебна техника за релакс, възникнала в Средновековна Индия, която се фокусира върху цялостното здраве на организма. Целта на Тантра масажа е да бъдат „събудени“ седемте чакри (седемте енергийни центъра), разположени по протежение на гръбначния стълб, за да бъде освободена митологичната енергия Кундалини (заложена в неговата основа), която да задейства пълното изцерение на организма (във физически, емоционален и духовен аспект).

В същото време, тъй като поставя в уязвима позиция човека, който го получава, отваряйки съзнанието му за заобикалящата го среда и най-вече за онзи, който извършва техниките, Тантра масажът се възприема като много интимен ритуал, обикновено практикуван между партньорите за постигане на по-върховна сексуална наслада във взаимоотношенията им.

Но за да има Тантра масажът желания чувствен ефект, много важно условие е те да подхождат към него с отворено съзнание. Даващият масажа да не очаква нещо в замяна, а получаващият да се отпусне изцяло, без да се чувства длъжен да връща жеста. Всеки в двойката трябва да бъде наясно кое доставя удоволствие на другия и кое не, да предусеща желанията на половинката си и да разпознава дишането му.

Няма ограничения коя част от тялото може да бъде докосвана, нито определени магически техники за „настройка“ на сексуална вълна. Всъщност дори сексът не е задължителен резултат от Тантра масажа. До него може да се стигне по всяко време, просто след подобна процедура, той ще бъде по-разгорещен, именно защото и съзнанието е отворено за другия.

 

Тантра масаж за начинаещи

Ако за първи път правите Тантра масаж, погрижете се да създадете романтична и предразполагаща към релакс атмосфера. Помещението трябва да е с умерена температура, светлината - приглушена, въздухът ароматен (за целта използвайте ароматни клечки или етерично масло), а музиката – успокояваща. Необходим ви е и подходящ козметичен продукт – най-добре масажно олио, но можете да използвате лосион за тяло, етерично масло или мляко за тяло.

Най-хубавото е, че не се налага да сте сертифициран масажист, за да можете да правите ефективен Тантра масаж. Най-важният компонент в техническото изпълнение е искреното ви желание да доставите удоволствие на партньора си. Дали сте успели, ще разберете сами!

Изсипете малко количество олио в шепата си и разтрийте добре ръце, за да го загреете и разнесете по цялата площ на дланите си. След това започнете масажа с нежни, въртеливи движения от кръста към врата, през раменете и обратно до таза и хълбоците.

Започнете паралелно движение на ръцете - с приплъзване, отгоре – надолу, от двете страни на гръбначния стълб като стигате ниско в долната част на гърба над седалището. Преместете ръце бавно обратно към шията и преминете по раменете към ръцете чак до върха на пръстите. Повторете тези движения поне 6 пъти и не забравяйте - по-добре натискът да е твърде лек, отколкото твърде силен. Говорим за удоволствие, а не за терапия.

Опитайте да сменяте ръцете като издърпвате мускулите леко настрани и нагоре. Тръгнете от едното бедро с леко издърпване на плътта нагоре чак до лопатките, повторете същото по средата на гърба – нагоре по гръбначния стълб (като натискате леко всеки  прешлен), накрая - от другото бедро нагоре.

Поставете ръце на кръста и ги плъзнете в противоположни посоки. Направете същото в гръдната област, но там използвайте лек натиск. Издърпайте мускулната тъкан под мишницата назад към гръбнака. Повторете и от другата страна.

Ако знаете как да месите тесто, сега е моментът да приложите и тази техника. Започнете от кръста нагоре по гърба като приплъзвате лекичко – първо едната ръка след това другата. Кожата и плътта трябва да са между палеца и пръстите ви, с малко по-силен натиск в по-месестите зони и на седалището. Старайте се да мачкате, а не да щипете.

За да „подсилите“ ефекта и преди да преминете към бедрата, прокарайте само ноктите си (или върха на пръстите си) по гърба на половинката ви – включително по врата, раменете, ръцете и обратно към седалището. Правете това около 5 минути като движите произволно ръцете си и внасяте елемент на изненада. Разбира се бъдете внимателни със зоните на гъдел на партньора ви, тъй като идеята е да доставяте наслада, а не стрес.

За масажа на краката вероятно ще се нуждаете от повече олио, така че освен върху ръцете си, капнете и върху бедрата му. Започнете първо с единия крак и след това продължете с другия. Повторете реда на техниките (мачкане с приплъзване и нокти), но много по-бавно – от бедрото към прасеца и обратно. Усуквайте леко кожата, издърпвайте, натискайте и галете.

Имайте предвид, че краката са една от основните ерогенни зони, така че разгорещете ги. Хванете едното стъпало и разнесете нова порция олио около глезена, между пръстите и по цялата повърхност. Радвижете стъпалото 4 пъти напред – назад, след това в кръг, издърпайте и усучете всеки пръст на крака и нежно плъзнете своя палец между тях.

До този момент вероятно вече ще сте предизвикали усмивка на наслада върху лицето на половинката си. Време е да минете към чувствената част като се прехвърлите върху гърдите и стомаха му. Изсипете по-голямо количество олио между дланите си, разтрийте ги и ги поставете над пъпа. Движете ги нежно към средата на корема и нагоре към зърната на гърдите и отново надолу към пъпа. Направете това най-малко 5 пъти, защото така стимулирате енергията на тялото и го карате да се отпусне максимално.

 

Автор: Мариета Симова