Отборът на Ботев Пловдив постигна трудна победа като гост над Витоша Бистрица. Мачът от 11-ия кръг на Първа лига завърши при резултат 4:2 в полза на "канарчетата". Възпитаниците на Николай Киров извоюваха успеха в даденото продължение на срещата.

Ботев откри резултата във 2' с гол на Вияна след многоходова атака и отличен пас от Дуде Ндонгала. Витоша изравни след спорно съдийско решение. Гьонов игра с ръка при поемането на топката, след което бе спънат в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Даниел Пеев не остави шанс на Чворович и резултата бе изравнен.
Ботев започна отлично второто полувреме и закономерно отново излезе напред в резултата. Фернандо Вияна вкара втория си гол в мача за 1:2.
В 66' на мача Петко Цанков изравни резултата за 2:2. Витоша имаше възможност и да поведе в резултата, но топката бе избита от голлинията от Йордан Минев.

В последните секунди на редовното време вратаря на домакините направи отлично спасяване, но жълто- черните не се отказаха. 
Победата на Ботев дойде с два гола в добавеното време.  Стивън Петков вкара за 3:2, а победата подпечата Лазар Марин буквално с последните секунди.